Hva er den beste behandlingen for underjordisk skadedyrbekjempelse av grønnsaksvekster?

Underjordiske insekter er hovedskadegjørere i grønnsaksfelt.Fordi de gjør skade under jorden, kan de gjemmes godt og gjøre dem vanskelige å kontrollere.De viktigste underjordiske skadedyrene er larver, nematoder, kuttorm, føflekker og rotmark.De vil ikke bare spise røtter, påvirke grønnsakenes vekst, men til og med forårsake døde frøplanter, ryggbrudd og forekomst av jordbårne sykdommer som rotråte.

Identifikasjon av underjordiske skadedyr

1,Grub

Grubs kan forårsake klorose og visning av grønnsaker, store områder med alopecia areata og til og med død av grønnsaker.De voksne av larver har suspendert animasjon og fototaxi, og har en sterk tendens til svart lys, og har en sterk tendens til umoden basalgjødsel.

2,Nåleorm

Det kan føre til at frø, knoller og røtter danner hull, noe som fører til at grønnsaker tørker opp og dør.

图片1

3、Rotmarker

Voksne insekter liker å spise nektar og ødeleggelse, og de legger ofte egg på gjødsel.Når det tilføres ukompostert gjødsel og dårlig gjæret kakegjødsel i åkeren, oppstår ofte rotmark for alvor.

4、 Cutworm

Voksne skjæreormer har fototaksis og kjemotaksi, og spiser gjerne sure, søte og andre aromatiske stoffer.Den beste perioden med forebygging og kontroll av cutworm er før den tredje alderen, som har lav medikamentresistens og er lett å kontrollere.

图片2

5, føflekker

Som et resultat blir grønnsaksrøtter og stilker kuttet av, noe som fører til at grønnsakenes mengde reduseres og til og med dør.Føflekker har sterk fototaxi, spesielt i høy temperatur, høy luftfuktighet og trykkende .

图片4

Forebyggingog behandling

Tidligere ble forat og klorpyrifos hovedsakelig brukt til å kontrollere underjordiske skadedyr i vegetabilske avlingsfelt som løk og purre.Siden forat, klorpyrifos og andre høye og giftige plantevernmidler er forbudt å brukes i avlinger som grønnsaker, er det spesielt viktig å velge effektive, kostnadseffektive og brukervennlige midler og formuleringer.I henhold til medikamenttesten og egenskapene til plantevernmidlene, kan følgende plantevernmidler brukes til å kontrollere de underjordiske skadedyrene i vegetabilske avlingsfelt.

 

Behandling:

1. Clothianidin1,5 %+ Cyflutrin0,5 % granulat

Påfør under såing, bland 5-7 kg plantevernmidler med 100 kg jord.

2. Clothianidin0,5%+ Bifentrin 0,5% Granulat

Påfør under såing, bland 11-13 kg plantevernmidler med 100 kg jord.


Innleggstid: 23. september 2022

Be om informasjon Kontakt oss